color="green"

Sneeuwklassen

Al meer dan 20 jaar organiseren wij in onze school sneeuwklassen.  Deze sneeuwklassen blijken al jaren een unieke ervaring te zijn voor de leerlingen waar ze later met een heel fijn gevoel aan terug denken.

Tijdens hun zesdaagse verblijf krijgen onze leerlingen de kans om heel wat nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, kennis op te doen en dit alles in een prachtige leerrijke omgeving. 

Hier nog maar een paar redenen waarom we elk jaar opnieuw met heel veel enthousiasme en toewijding de sneeuwklassen inrichten.

1. Een unieke educatieve ervaring buiten het klaslokaal: onze leerlingen leren over sneeuw, een ander klimaat, een andere natuurlijke omgeving, lokale culturen,...

2. Fysieke activiteit: onze leerlingen vertoeven vaak buiten, niet alleen om te (leren) skiën maar ook het zakglijden, wandelen, sneeuwballengevecht, tuben,... zorgen ervoor dat ze voortdurend in beweging zijn. 

3. Sociale vaardigheden: onze leerlingen werken samen, helpen elkaar en sluiten nieuwe vriendschappen. Ze beseffen dat ze elkaar nodig hebben en dat iedereen iedereen helpt. Het groepsgevoel wordt tijdens deze zesdaagse op een bijzondere manier versterkt. 

4. Zelfvertrouwen en zelfstandigheid: voor veel leerlingen is een sneeuwklas hun eerste ervaring met reizen zonder ouders. Dit kan bijdragen aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen, zelfstandigheid en het vermogen om nieuwe situaties aan te pakken.


Meer info en sfeerbeelden vind je op onze website 'sneeuwklassen